Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Будь собою, будь найменшим - Дабар - біблійний курс в Україні

Будь собою, будь найменшим
Спільнота Дабар

Мт 5, 17-19

Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити. 18 Істинно бо кажу вам: Доки перейде небо й земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде, поки все не здійсниться. 19 Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити, той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.

Сьогодні Господь говорить про йоту та риску в законі, які не зміняться, аж доки все не буде виконано. Що таке йота або риска? Для нас це щось мале, незначне. Йота – це найменша літера єврейського алфавіту. Але з неї, наприклад, розпочинається Ім’я Бога, з неї також розпочинається Ім’я Ісуса. Ми, будучи малими людьми, шукаємо великих справ для звершення, а також великих гріхів для покаяння. Як часто можна почути: «Мені немає в чому каятись! Я нікого не вбив, нічого не вкрав». А Господь сьогодні говорить, що «хто порушить одну з цих найменших заповідей», той буде найменшим у Царстві Небеснім. І навпаки: виконавши найменшу заповідь, можна стати найбільшим у Небеснім Царстві. В інших текстах Господь не раз навчає, що неможливо бути вірним Богові в чомусь великому, якщо ти не вірний у малому (пор. Лк 16, 10). Неможливо перебувати з Богом годину щоденно на молитві, якщо раніше я не присвячував Йому хоча б 10-15 хвилин щодня. Неможливо віддати Богові десятину, якщо раніше я не давав Йому навіть малої пожертви. Неможливо бути вірним Богові аж до смерті, якщо раніше я не був вірним Йому в простих життєвих питаннях.

Якщо уважно читати Біблію, то можна помітити, що Богові подобається все мале і незначне: молодший Яків, невмілий Мойсей, Гедеон з найменшої родини й найменшого роду в Ізраїлі і найменший Давид, і т.д. Через них Бог зміг здійснити свої величні речі. Й у цьому добра новина для тебе: будь собою, будь малим, але будь з Богом, і Він виконає в твоєму житті своє Слово і свій Закон. Будь Йому вірним у найменшім, у йоті, а Він подарує тобі своє Ім’я.

 

https://www.houstonapparels.com/