Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Сліпі проводирі - Дабар - біблійний курс в Україні

Сліпі проводирі
Спільнота Дабар

12 вересня 2014 року  Лк 6, 39-42

Того часу Ісус розповів учням притчу: «Чи може сліпий сліпого водити? Чи не впа­дуть обидва в яму? Учень не вищий за вчителя, але, вдосконалившись, кожний ста­не, як його вчитель. Чому бачиш скалку, яка в оці бра­та твого, а колоди, яка в твоєму оці, не помічаєш? Або як можеш сказати бра­тові своєму: “Брате, дозволь я вийму скалку з твого ока!” – а не бачиш тієї колоди, яка в твоєму оці? Лице­мі­ре, вийми спочатку колоду з влас­но­го ока, а тоді побачиш, як вий­ня­ти скалку з ока брата твого».
Чи ти колись подорожував закордон? Що для цього потрібно?
Оформити документи, визначити маршрут аби знати як доїхати, забронювати ночівлю і не завадить гід, який допоможе зорієнтуватись на місцевоті, особливо коли вперше в цій країні.
Можна звичайно цього всього не робити, але тоді подорож «навмання» замість відпочинку перетвориться на страшний сон.
Ось скільки зусиль аби організувати відпустку. Ми готуємось завчасно. Але чомусь в нашому житті часто «просто пробігаємо», зовсім не замислюючись. І сьогодні апостол Павло закликає нас не просто пробігти життя, а так, щоб осягнути мету – Царство Небесне. Це так би мовити «Незнана Країна». Й не на декілька тижнів а на цілу вічність. Ось й варто замислитись. Як я готуюсь в таку далеку подорож? Чи знаю як туди дістатись? А головне чи обрав собі Провідника, який туди мене приведе.
“Чи може сліпий водити сліпого? Хіба вони обидва не впадуть у яму? (Лк 6:39)
Як бачимо недостатньо обрати гіда . Бажано щоб він був зрячий. Сліпота буває різна. Фізична і духовна. Адже можна бути фізично зрячим, але не мати розуміння куди йти і що робити. В книзі Второзаконня можемо простежити зв’язок між зором і слуханням:
«… коли ти не будеш слухатися голосу Господа, Бога свого, щоб додержувати виконання всіх Його заповідей та постанов Його,… Господь поб’є тебе … сліпотою й божевіллям, (Втор 28:15,28)»
Виявляється від того чиє я слово слухаю в своєму житті залежить буду зрячим чи сліпим. І тут пригадується той же апостол Павло:
Встав Савло з землі, і хоч очі його були відкриті, не бачив він нічого (Ді 9:8)
Виявляється можна мати відкриті очі і бути невидючим. Але після того як зійшов на нього Святий дух він прозрів (Ді 9:17,18). Це вже була інша людина.
Для нас Святе Письмо це як путівник, а Бог є гід, який не тільки знає куди нас привести, а Він тим шляхом. Ось тільки від тебе залежить чи дозволиш Йому тебе вести і чи будеш читати Путівник, який Бог залишив тобі.

https://www.houstonapparels.com/