Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Твоє життя – доказ Божого Царства - Дабар - біблійний курс в Україні

Твоє життя – доказ Божого Царства
Спільнота Дабар

Мт 10, 7-13
У той час Ісус сказав своїм Апостолам: «Ідіть і проповідуйте, кажучи, що наблизилося Царство Небесне. Хворих оздоровляйте, прокажених очищайте, мертвих воскрешайте, бісів виганяйте; даром отримали – даром давайте. Не беріть ні золота, ні срібла, ні мідяків у ваші пояси, ні торб у дорогу, ні двох одежин, ні взуття, ні палиці; бо робітник вартий свого утримання. А коли ввійдете в якесь місто чи село, розпитайте, хто там є достойний; і там залишайтеся, доки не вийдете. Входячи ж до дому, вітайте його, І якщо дім буде достойний, нехай зійде ваш мир на нього; якщо ж не буде достойний, ваш мир нехай повернеться до вас.
«Ідіть, проповідуйте» – ці слова Ісуса, звернені до апостолів також стосується кожного члена Христового тіла, тобто і мене, і тебе. Сказані в такій формі вони радше становлять наказ Господній, аніж побажання чи Його прохання.
Слово «ходити» в Біблії означає не лише пересування на відстані з точки А в точку Б. Це слово в біблійному контексті також набуває значення «жити», коли зустрічаємо його, наприклад, в таких фрагментах «ходити путями Господніми, ходити в заповідях Господніх, ходити перед Обличчям Господнім». А слово «проповідуйте», котре нам найчастіше асоціюється з контекстом навчання, з грецької можна теж перекласти як «розголошувати, звіщати через глашатая, закликати, кликати». Іншими словами ми отримали від Господа наказ бути глашатаями Його Царства й не лише словами, а самим нашим життям. Наше життя має кричати про Боже Царство. Кожен, хто лише погляне на нас, має почути Добру Новину, побачити її в тобі й в мені.
Той факт, що дане проголошення має виражатися не лише усно, говорять також наступні слова: «Оздоровлюйте недужих, воскрешайте мертвих, очищуйте прокажених, бісів виганяйте». Ісус бо не говорить: «розповідайте, як Я воскрешав померлих, очищував прокажених чи виганяв бісів». Але знову ж таки наказує: оздоровляйте, воскрешайте, очищуйте, виганяйте. Ці дійсності мають бути доказом того, що дійсно Царство Боже існує й воно є між нами.
Хтось, а, може, й більшість з нас на чолі зі мною, скаже: ні, це мені не під силу… Й буде абсолютно правий. Бо для людей це не можливо. Але для Бога все можливо. Йому це під силу. Йому під силу зробити з твого життя Царство Боже. Йому під силу воскресити тебе з твоїх гріхів, очистити з твоєї нечистоти, прогнати всіх, хто поневолює твоє серце і тіло. Йому це під силу. Отже, це означає, що я, виконуючи даний наказ Ісуса, маю перестати покладатися на свої сили, перестати вірити тільки собі й почати вірити Богові. Тільки ж Син Чоловічий, коли прийде, чи знайде на землі віру? (Лк 18, 8)

https://www.houstonapparels.com/