Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

ЧИ ВИСТАЧИТЬ ТОБІ ПАЛЬНОГО? - Дабар - біблійний курс в Україні

ЧИ ВИСТАЧИТЬ ТОБІ ПАЛЬНОГО?
Спільнота Дабар

23 липня Йн 15,1-8

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Я є справжня виноградна лоза, а Мій Отець – виноградар. Усяку галузку в Мені, яка не приносить плоду, Він відтинає, а всяку, яка родить плід, очищає, щоб рясніше родила. Ви вже чисті через слово, яке Я вам сказав. Перебувайте в Мені, а Я – у вас. Як галузка не може приносити плоду сама по собі, якщо не буде на виноградній лозі, так і ви, якщо не будете перебувати в Мені. Я є виноградна лоза, ви – галузки. Хто перебуває в Мені, а Я в ньому, той приносить рясний плід, бо без Мене не можете робити нічого. Хто в Мені не перебуває, буде відкинений геть, мов та гілка, і всохне; їх збирають і кидають у вогонь, і вони згорають. Якщо ж будете перебувати в Мені, а Мої слова перебуватимуть у вас, то чого б тільки забажали, просіть – і станеться вам. У цьому прославлений Мій Отець, щоб ви приносили багатий плід і стали Моїми учнями».

«Перебувайте в Мені, а Я в вас»

Сьогодні Ісус особисто звертається до кожного з нас словами заклику «Перебувайте в мені…» Але, що означає – перебувайте в мені, яким чином маю це зробити? Яке живлення маю додати, щоб моє гілля не відсохло від лози?

Щоб краще зрозуміти «перебування гілки в Лозі» проведемо невеличку аналогію з рухомим транспортом. Відомо всім, а особливо водіям, що рух авто буде неможливий за умови повної відсутності пального. Навіть, якщо і паливний бак буде ще не порожній, але якість пального низька, то досягти об’єкту подорожі не вдасться.

Повертаючись до виразу «Перебувати», поглянемо на дослівний переклад з грецької мови, що має значення також, як: «стійко триматися, чинити опір, бути непорушним, бути незмінним, залишатися в силі, тривати». Таким чином, моя стійка життєва позиція, моя непорушність, мій безпечний рух буде спроможний за умови постійного живлення. Не йдеться про те, щоб я час від часу підживлювався, але йдеться про те, щоб я постійно був приєднаним до джерела.

Особливим чином цей аспект підкреслює євангеліст Йоан в розмові Ісуса з Самарянкою – «Кожний, хто п’є цю воду, знову буде спраглий, а хто питиме воду, яку я йому дам, не буде спраглим повік; бо вода, яку йому дам, стане в ньому джерелом води, що тече до вічного життя. (Йн.4,13-14)

Що конкретно означає для мого життя – пити з джерела?….Йдеться про те, щоб моя молитва, моє читання слова постійно нагадували про Ісуса, щоб я постійно повертався до нього. Не йдеться, щоб я комфортно почувався, але, щоб куди б я не йшов, щоби не робив, робив з Божої ласки, а плоди і наслідки тривали протягом дня.

Розглядаючи значення «Тривати», побачимо, що життя перших учнів полягалосаме в «триванні, навчанні та молитві» (Дн. 2,42). Тобто, апостолам неодноразово доводилось застосовувати неабияких зусиль для того, щоб довести свою приналежність до Христа.

Так само і сьогодні Ісус закликає тебе і мене тривати в Ньому, адже ми не спроможні, не здатні нічого зробити, коли повністю не приєднаємось до джерела.

ПАМ’ЯТАЙ!!!

Повний бак пального = рух автомобіля.

Перебування в Христі = збагачуєш своє життя, чиниш його плідним.

 

https://www.houstonapparels.com/