Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Євангеліє 2 травня - Дабар - біблійний курс в Україні

Євангеліє 2 травня
Спільнота Дабар

2 травня

Йоан 14,7-14

Якщо б ви мене пізнали, то й Отця мого пізнали б. Відтепер знаєте його і бачили.» 8 А Филип йому: «Господи, покажи нам Отця, і вистачить для нас.» 9 «Скільки часу я з вами, – каже Ісус до нього, – а ти мене не знаєш, Филипе? Хто мене бачив, той бачив Отця. Як же ти говориш: Покажи нам Отця? 10 Невже не віруєш, що я в Отці, а Отець у мені? Слова, які проказую до вас, не від себе проказую. Отець, який перебуває в мені, – він творить діла. 11 Тож вірте мені, що я в Отці, й Отець у мені. А коли ні, то з-за самих діл вірте. 12 Істинно, істинно говорю вам: Хто в мене вірує, той так само діла робитиме, що їх я роблю. А й більші від них робитиме, – бо я вже йду до Отця мого. 13 І все, що попросите в моє ім’я, те вчиню, щоб Отець у Сині прославився. 14 Вчиню, коли будь-що проситимете в моє ім’я.

Тож мені як Пилипу, хотілося б побачити Того, Хто все створив.
Що для цього потрібно?
Ісус запевнює апостолів, що безпосередньо через нього пізнається Отець.
Апостоли слідували за своїм вчителем протягом кількох років. Чим же вони займались коли були учнями?

Апостоли виконували наступні кроки:
1. Ходили за Ісусом
2. Слухали Ісуса, задавали питання та радились з Ним.
3. Виконували те що він їм казав.

Опис виходу євреїв з Єгипту – це модель нашого життевого шляху.

«А Господь ішов перед ними вдень у стовпі хмари, щоб провадити їх дорогою, а вночі в стовпі огню, щоб світити їм, щоб ішли вдень та вночі.» (Вихід 13:21)

«На Господній наказ таборували вони, і на Господній наказ рушали вони. Вони виконували Господню сторожу на Господній наказ через Мойсея.» (Числа 9:23)

В цьому одкровенні нема нічого хитромудрого. Жити в присутності Ісуса. Сприймати життя, як шлях учня що кожен день познає свого Учителя та Його вчення. Навчитися не лише слухати, але й розуміти що каже Учитель. Ставити Йому питання, радитись із Ним, та виконувати усе що Він каже – це єдиний спосіб пізнати Ісуса Христа. Дуже важливо осягнути своє існування: розуміти для чого ти живеш, знати куди йдеш. Живу, щоб пізнати Сина, щоб побачити Отця та повернутися до Його дому.

«Ти дороги життя об’явив мені, Ти мене переповниш утіхою перед обличчям Своїм!»
(Дії Апостолів 2:28)

Йоан 15; 1-8

«Я – виноградина правдива, а мій Отець – виноградар.  Кожну в мені гілку, яка не приносить плоду, відрізує він. А кожну, яка вроджує плід, він очищує, аби ще більше плоду давала.  Уже і ви чисті -, словом, яким промовляв я до вас.  У мені перебувайте – а я у вас! Як неспроможна гілка сама з себе плоду принести, якщо не перебуватиме вона на виноградині, ось так і ви, якщо не перебуватимете в мені.  Я виноградина, ви – гілки. Хто перебуває в мені, а я в ньому, – той плід приносить щедро. Без мене ж ви нічого чинити не можете.  Якщо хтось у мені не перебуває, той, мов гілка, буде викинутий геть і всохне; їх бо збирають, кидають у вогонь, – і вони згоряють! Коли ж ви в мені перебуватимете, і мої слова в вас перебуватимуть, – просіте тоді, чого лиш забажаєте, і воно здійсниться для вас. Тим Отець мій прославляється, коли ви плід щедро приносите, – тож і учнями моїми станете.

https://www.houstonapparels.com/