Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Коли ми бідні та дурні - Дабар - біблійний курс в Україні

Коли ми бідні та дурні
Спільнота Дабар

Роздуми над Євангелієм на 5 вересня

Сталося так, що в суботу Ісус ішов через засіяні лани, і Його учні зривали колосся та, розтираючи руками, їли. А деякі фарисеї за­питали: «Чому робите те, чого не годиться робити в суботу?» У відповідь Ісус сказав їм: «Хіба ви не читали про те, що зробив Давид, коли зголоднів сам і ті, хто був з ним? Як увійшов він до Божого дому, то взяв хліби покладання, яких не годиться їсти, хіба тільки самим священикам; він сам їв і дав тим, котрі були з ним? І додав: «Син Людський є Володарем суботи».

Очевидно Ісус з учнями, ідучи цим шляхом, прямували до якоїсь певної точки Б, мали ціль. Але чого ж тією дорогою ішли фарисеї, та й ще в суботній день. Напевно, для того, щоби слідкувати за Ісусом — що Він робить, що Він говорить, як поводиться. Виглядає дивно, враховуючи те, що це були поважні в суспільствів люди, мали свої справи, свої сім’ї врешті решт. Використовували свою можливівсть побути з Богом і родиною в день суботній м’яко кажучи сумнівно.

Якщо порівнювати з Ісусом, який ішов до точки Б, тобто слідував за своєю метою, фарисеї так насправді мети не мали, власної, своєї, бо метою цілого життя якось смішно називати бажання осудити когось. Когось не могла дочекатися дитина, когось молода дружина тільки через це, що батько або чоловік пішов за іншою людиною для того, щоб її осудити. Бідні, дурні фарисеї та бідні дурні ми, що часто проживаємо наше життя, не маючи особливої мети, а отже маючи купу негативу, в тому числі осудження. Бідні дурні ми, коли ідемо не за своїми цілями і не своїми дорогами, а дорогами інших. Це призводить до марнуванння часу і себе. Бідні дурні ми, які вишукуємо чиїсь недосконалості, за будь-якук ціну хочемо довести свою правоту і в цьому сфокусовані…

Ісусова позиція щодо дій учнів утверджує здорове уявлення про людину, її тіло, потреби. Ісус і Його наука чинить людину ситою духовно, емоційно і фізично. Будь-яке маскування релігії про Христа, але без Христа залишають шлунок, руку і серце порожнім, голодним, сліпим. І при цьому Ісусові висновки, дискусія і що головне дії засновані на слові Божому: те, що учні розтирали зерно руками, а не зрізали його вже свідчило про знання і виконання припису Второзаконня також Ісус влучно згадує Давида.

https://www.houstonapparels.com/