Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Коли не вистачає повітря - Дабар - біблійний курс в Україні

Коли не вистачає повітря
Спільнота Дабар

Молитва відкриває небеса. Коли я молюся відкривається небо. Чи я коли-небудь це помітив?Один із висловів отців-пустельників розповідає про те, яка має бути молитва. До одного старця-пустельника прийшла людина, чоловік і запитав: як потрібно молитися, щоб молитва була справжньою.

Старець, підвівши людину до діжки наповненою водою, вказав на поверхню і сказав: «Приглянься поверхні води». Людина нахилилась, щоб подивитись, що ж там такого є на тій воді. Старець ж схопив людину за голову та почав її топити. Коли ж людина почала захлюпуватись, то витяг із води бідолаху. І запитав: «Що трапилось з тобою? Що ж ти такий дивний?». «Отче, – відповів той – бракувало мені повітря». «Якщо бракуватиме тобі молитви, як повітря – каже йому старець-пустельник – то тоді ти насправді молишся».

Ісус сказав: «Воістину, воістину кажу вам: побачите відкрите небо й Божих ангелів, які піднімаються і опускаються над Людським Сином!». Якщо відкриваються небеса, і в Ісусі Христі я є Божим сином (так сказати: я є сином в Сині), то коли молюсь я мав би бачити ангелів.

Молитва – це відповідь на Слово Боже. В Біблії, коли дослідити місця, де відкривається небо або з’являється ангел, то це певні ситуації, в яких «людям бракує повітря». Так, наприклад, це Яків-Ізраіль, який бачив відкрите небо і драбину з ангелами. Це час Благовіщення Марії. Це час смерті першодиякона Стефана-мученика. В певному сенсі ангели – це Голос Бога до нас.

Молитва є молитвою тоді, коли можемо сказати, що без неї не взмозі жити і є пов’язана зі Слово Божим та моїм життям. Така молитва відкриває небеса.

https://www.houstonapparels.com/