Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Потрясіння то обійми Бога - Дабар - біблійний курс в Україні

Потрясіння то обійми Бога
Спільнота Дабар

25 березня

Лк 1, 26-38

Того часу посланий був ангел Гавриїл від Бога до галілейського міста, названого Назаретом, до діви, зарученої з чоловіком на ім’я Йосиф, із дому Давида, а ім’я діви – Марія. І, прийшовши до неї, сказав: «Радій, сповнена благодаті! Господь з тобою, благословенна ти між жінками». Вона стривожилася від цих слів і міркувала, що означало б це привітання. Та ангел сказав їй: «Не бійся, Маріє, бо ти знайшла благодать у Бога. І ось, ти зачнеш в утробі й народиш Сина, і даси Йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього буде названий, і дасть Йому Господь Бог престол Його батька Давида, і довіку царюватиме в домі Якова, і Його царюванню не буде кінця!» І озвалася Марія до ангела: «Як станеться це, коли я чоловіка не знаю?» У відповідь ангел сказав їй: «Дух Святий зійде на тебе, і сила Всевишнього тебе отінить; тому й Святе, котре народиться, назветься Сином Божим. Ось і твоя родичка Єлизавета, хоч звуть її неплідною, і та зачала сина у своїй старості; вона вже на шостому місяці; тому що жодне слово не буває у Бога безсилим!» А Марія промовила: «Ось, я раба Господня, нехай буде мені за словом твоїм!» І ангел відійшов від неї.

Коли щось руйнується в житті, зникають люди, яких любиш, крушаться плани, які будуєш, то знай – то Бог тебе міцно обіймає.

«То Бог мене так карає! Певне, я десь провинилась! Щось я роблю не так!» Приблизно такі фрази починають крутитися в нашій голові, коли життя починає йти не так, як ми до того звикли. Потрясіння виводять нас із себе, вводять в стан депресії та залишають нас з почуттям власної розбитості. І де в таких ситуаціях Бог?

Молода дівчина, найкращий в світі наречений, свої плани на подальше життя. Подивіться на Марію не як на Матір Бога, а як на звичайну дівчину в момент Благовіщення. Погодившись на Слово архангела, Марія в той же час погодилась на перекреслення всього того, чого хотіла вона сама, про що мріяла весь той час.

Вона стривожилася від цих слів

Український варіант недостатньо передає стан Марії. Грецький переклад «диетарАхтхе» має значення «була приголомшена», «повністю збита з пантелику». Знайомий стан кожному з нас, чи не так? Початок творення нового, початок дії волі Бога в твоєму житті починається з твого внутрішнього потрясіння.

Варто також звернути увагу, що це слово вживається в Святому Письмі тільки один раз в цьому уривку Євангелія від Луки. Тобто, наші переживання є для Бога чимось виключним та унікальним. Часом ми можемо нівелювати наші проблеми, применшувати їх – «всі таке переживають, не набридатиму Богу». Богу важливий кожен твій стан, кожне твоє переживання, думка та почуття. Вони є особливими, так само як і ти особливий для Нього. Для кожного з нас та нашої історії у Нього є своє власне ім’я, унікальне, яке більше ніде не повторюється.

 Вона стривожилася від цих слів і міркувала, що означало б це привітання.

Слово «привітання» відкрило нову картину сьогоднішнього Євангелія. У грецькому перекладі це слово «аспасмОс» має також такі значення як «любов, прив’язаність, обійми, ласки». Його Слово про зміну орієнтирів у нашому житті, наші стани потрясіння та спантеличення є проявами Його Любові до нас. І чим важче нам може бути, чим складніша наша ситуація, тим міцніші Його обійми.

Коли щось руйнується в житті, зникають люди, яких любиш, крушаться плани, які будуєш, то знай – то Бог тебе міцно обіймає.

 

https://www.houstonapparels.com/