Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Найбільший камінь на душі - Дабар - біблійний курс в Україні

Найбільший камінь на душі
Спільнота Дабар

Роздуми над Євангелієм на 28 листопада

Того часу Ісус промовив до своїх учнів: «Стережіться, щоб ваші серця не обтяжувалися ненаситністю, пияцтвом і життєвими клопотами, і щоб не надійшов на вас той день несподівано, наче пастка, бо прийде він на всіх, хто проживає на поверхні всієї землі. Тож пильнуйте, постійно моліться, щоби змогли ви уникнути всього того, що має відбутися, – і стати перед Сином Людським».

Найбільш обтяжує серце –  гріх. Сумління також тоді в негаразді, а ще до того є рани гріха. Окрім того, гріх, як лавина, багато іншого злого і негативного вносить в наше життя. Обтяжує серце. Якби на серці покладено камінь, або серце стає камінне. Який гріх найбільш обтяжує серце? Кожний гріх обтяжує, чи так званий «легкий» чи «тяжкий» гріх – всі обтяжують, але котрий найбільше? Котрий гріх Ісуса найбільше дратував? Повіям пробачав, злодіям, митарям всім, але є гріх, який можна назвати найбільш обтяжуючим серце. Цей гріх – це лицемірсто, (гр. Хипокризія). Цо це за гріх? По іншому кажучи –  це вдавання. Вдавання когось іншого, ніж є насправді.

Ось приклад святих. Свята Анелія з Фолиньйо. Її наверненя почалося з того, що ця жінка вчинила тяжкий гріх. Біографоописувачі вважають, що вчинила перелюб. Вона була марнославна, вродлива і заможна. Так ось пішла до сповіді, але втаїла один гріх, всі інші визнала, один ж приховала. І так її це обтяжувало, так її мучило і приносило страждання, так, що в найближчому часі пішла вдруге на сповідь. Визнала цей гріх, і це ще й перед своїм племінником, священиком Арнольдем. Коли ж назвала гріх почався процес навернення. Господь почав до неї говорити. Мала візії, отримала Дари Святого Духа, останніх десять років життя вживала тільки Святе Причастя. Життя святе розпочалося, коли розповіла все. Таким чином не вдавала когось, хто ніби немає гріха. Якщо щось перед Господом приховаю, вдаватиму що не згрішив, то моє серце буде обтяжене.

https://www.houstonapparels.com/