Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Голос, який кричить всередині - Дабар - біблійний курс в Україні

Голос, який кричить всередині
Спільнота Дабар

Роздуми над Євангелієм на 1 вересня

І прийшов Він у Капернаум, галілейське місто, і там їх навчав по суботах. І дивувались науці Його, бо слово Його було владне. І був чоловік у синагозі, що мав духа нечистого демона, і він закричав гучним голосом: Ах, що нам до Тебе, Ісусе Назарянине? Ти прийшов погубити нас. Я знаю Тебе, хто Ти, Божий Святий… А Ісус заборонив йому, кажучи: Замовчи, і вийди з нього! І, кинувши демон того насередину, вийшов із нього, нічого йому не пошкодивши. І всіх жах обгорнув, і питали вони один одного, кажучи: Що то за наука, що духам нечистим наказує з владою й силою, і виходять вони?… І неслася чутка про Нього по всіх місцях краю.

Хто в твоєму житті має «гучний голос»? Що в тобі може перекричати Слово Боже? Чим, або ж ким є одержимим, залежним? Можливо, це гріх, спокуса, прив’язаність тощо?

Щотижня відвідуємо Храм Божий і не чуємо Господнього голосу, Його Слова. Фізично ти присутній на Святій Євхаристії, але думками десь далеко.

Замислись над своїми думками, де вони, з ким вони? Що тобі болить, турбує, не дає спокою? Бог сходить в цій Літургії саме до тебе, в твою життєву ситуацію, повір в Його силу, дай можливість Йому почати діяти в твоєму житті.

Одержимому чоловікові, а саме демонові, що був у ньому, Ісус наказав «замовкни», що з грецької перекладається як «зажати уста», одним словом «оніміти». Власне, коли це сталося, то чоловікові це не зашкодило, а навпаки наблизило до Бога. Він тепер був спроможний чути Голос Божий.

Проси в Нього милості, щоб заглушив той «голос» в тобі, якого маєш. Можливо, це певне почуття провини, образа на когось, гнів, страх бути не почутим, почуття відкинутості тощо.

Слово «прийшов» у Капернаум з грецької означає «сходити, спускатись». Символічно це означає, що Ісус, не просто приходить навчати нас  щосуботи в Святій Євхаристії, а власне сходить в кожну ситуацію нашого життя і прагне її зцілити, очистити від гріха.

І прийшов Він у Капернаум, галілейське місто — можемо перефразувати як  «І Він зійшов в самі грішні сторінки нашого життя…».

 

https://www.houstonapparels.com/