Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Надихнутись, щоб надихати - Дабар - біблійний курс в Україні

Надихнутись, щоб надихати
Спільнота Дабар

Роздуми над Євангелієм на 2 вересня

Того часу, вийшовши із синагоги, Ісус увійшов у дім Симона. Симо­нова теща була у великій гарячці. І Його просили за неї. Ставши над нею, Він наказав гарячці, й вона залишила її. Відразу ж, уставши, вона служила їм. Коли ж заходило сонце, всі, які мали хворих на різні недуги, приводили їх до Нього, а Він, покладаючи на кожного з них руки, оздоровляв їх. Виходили біси з багатьох, викрикуючи й гукаючи: «Ти – Син Божий!» Та Він їм забороняв і не давав говори­ти, бо вони знали, що Він Христос. Коли ж настав день, Він вийшов і пішов у пустинне місце. А люди шукали Його, і коли знайшли, стримували Його, щоб Він не залишав їх. А Він сказав їм: «І іншим містам Мені належить благовістити Боже Царство, бо на те Я по­сланий». І Він проповідував по юдейських синагогах.

Перше, що ми бачимо – Ісус вийшов з синагоги. В оригіналі слово «вийшов» звучить – анастаз (αναστας).
В Писанні це слово зустрічається безліч разів та перекладається, як «воскрешати, вставати, зводитися, підіймати», тобто, Ісус буквально встав з синагоги.
Після того, як Ісус заборонив гарячці та вона полишила тещу, написано, що теща в ту саму мить встала – це теж слово анастаз. Ісус та теща Петра вірогідно пережили щось подібне.
Можливо, в синагозі Ісуса зміцнило та наділило натхненням Слово Боже, силу і владу якого він зміг передати хворій жінці.
Цей уривок стосується всіх нас, оскільки відвідуючи Церкву та прислуховуючись до Слова Божого, ми так само отримуємо зцілення, натхнення та силу, а також дар надихати та зцілювати інших.
Сказано:
«Бо Боже Слово живе та діяльне» до Євреїв 4:12
« І сталось одного із днів, коли Він навчав, і сиділи фарисеї й законовчителі, що посходилися зо всіх сіл Галілеї й Юдеї та з Єрусалиму, а сила Господня готова була вздоровляти їх» Лука 5:17
«А до синагоги ввійшовши, промовляв він відважно, три місяці про Боже Царство навчаючи та переконуючи. А коли опиралися дехто й не вірували, і дорогу Господню лихословили перед народом, то він їх покинув і виділив учнів, і щодня проповідував у школі одного Тирана. Це ж два роки продовжувалось, так що всі, хто замешкував в Азії, юдеї та геллени, слухали слово про Господа. І Бог чуда чинив надзвичайні руками Павловими, так що навіть хустки й пояси з його тіла приносили хворим, і хвороби їх кидали, і духи лукаві виходили з них.» Дії 19:8-12

https://www.houstonapparels.com/