Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Бог під серцем - Дабар - біблійний курс в Україні

Бог під серцем
Спільнота Дабар
Роздуми над Євангелієм на 15 травня
Того часу Ісус сказав своїм учням: «Якщо любите Мене, ви будете зберігати Мої заповіді. І Я попрошу Отця, і дасть вам іншого Утішителя, щоб навіки пере­бував з вами. Як­що хто любить Мене, той буде зберігати Моє слово; і Мій Отець любитиме його, і Ми прийдемо до ньо­го, і зробимо собі оселю у нього. Хто ж не любить Мене, слів Мо­їх не зберігає. Слово, яке ви чу­єте, є не Моє, але Того, хто послав  Ме­не,  –  Отця.  Це  говорив  Я  вам, перебуваючи між вами. А Утішитель – Дух Святий, якого Отець пошле в Моє Ім’я, той вас навчить усього і пригадає вам усе, що Я вам сказав».
Думаю, наше життя назавжди може змінити один експеримент.
Експеримент полягає в тому, щоб хоча б один день протриматись, постійно пам’ятаючи про те, що Господь сказав, що створить у нас Свою оселю, якщо ми зберігатимемо Його слово. Думаю, коли ми причащаємось, Він вже виконує Свою обіцянку. Слова Господа не можна сприймати як милий символ. Погляньмо лише, як чітко Господь вчив Ноя будувати ковчег. Цей Бог не може сказати, що житиме в нас, насправді жартуючи. Якщо Він говорить нам про оселю, то живе просто у нас під серцем!
Як би виглядав такий день?
Думаю, дуже просто.
Ми б не так важко переживали через всі негативні слова у нашу сторону. Тому що, чуючи їх, ми би також бачили Бога у себе під серцем, а що може бути важливішим? Ми б не гризли себе так сильно, тому що знали, що гриземо того, хто має Бога під серцем. Ми б не гнали себе так сильно у спину, тому що знали, що все найважливіше вже є у нас під серцем. Ми б не звинувачували так сильно людей, бо їхню відсутність затьмарювала би присутність Бога. Під серцем.
Що означає бути оселею?
Оселя – це місце, в яке завжди повертаєшся. Я рідко думаю про те, що Бог до мене повертається. Я часто злюся на себе за те, що роблю ті самі гріхи. Бог не сприймає нас як готель, в якому хоче заночувати одну ніч, бути в нас до нашого першого гріха. Це з готелю тікають, коли помічають тріщини. В своєму домі просто закочують рукави і починають робити ремонт. І саме так Господь робить з нами.
Оселя – це місце, де знаєш кожен куточок. Бог живе у нас,  і Він знає наш кожний куточок. Тому Він знає, коли нам боляче і коли нам важко. Тому Він не втікає від нас, як від прокажених, коли ми грішимо, бо знає, яке минуле і який біль стоять за нашими вчинками. Уявімо, як у кожному нашому куточку, спадині, дирочці, в кожній звивині нашої долі живе Бог.
Оселя – це там, куди приходять по захист. Так-так, всемогутній Бог стає беззахисним у любові до нас. А ми, немічні люди, маємо силу захистити своєю любов’ю самого Творця. Яким для Нього буде це місце під серцем? Просторим? Затишним?  Брудним? Тісним?
Я знаю тільки одне. Бог все одно туди прийде.
https://www.houstonapparels.com/