Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Комфорт чи життя - Дабар - біблійний курс в Україні

Комфорт чи життя
Спільнота Дабар

Того часу Ісус побачив навколо себе багато народу і наказав учням відплисти на другий бік. Підійшов один книжник і сказав Йому: «Учителю, я йтиму за Тобою, куди б Ти не йшов». Ісус же йому каже: «Лисиці мають нори, небесні птахи – гнізда, а Син Людський не має, де голови прихилити». А інший з Його учнів сказав Йому: «Господи, дозволь мені спершу піти й поховати свого батька». Та Ісус каже йому: «Йди за Мною і залиши мертвим ховати своїх мерців». Мт 8, 18-22

 

Цікаво, що Ісус бачить «багато народу», а звертається до учнів. По відношенню до народу вживається слово «охлон», тобто юрба. Я можу бути близько Ісуса, але стояти в юрбі, для якої Ісус не має Слова. Яким є критерій? Як дізнатися про себе: я – юрба чи учень? Якщо я не чую Божого Слова, якщо нехтую Святим Писанням, якщо Ісусові слова не є для мене наказом, за яким слідує виконання, то скоріш за все, я – юрба.

 

Зауважмо, що народ стояв навколо Ісуса, тобто Ісус був в центрі. Є спільноти, де Ісус є наче в центрі, але вони все одно залишаються юрбою.

 

В цьому розділі були зцілення, потім ось це веління Христа перепливти на інший бік, буря на морі, зцілення гадаринського біснуватого. «Охлон», який поставив Ісуса в центрі, бачив лише зцілення, чудеса. А учні іще прийняли виклик пливти, пройшли випробування бурею, загартувалися і поставили перед собою питання: “Хто це такий, що і вітри і море йому слухняні?” Юрба оточує Ісуса як люди радянського дефіциту, побачивши продавця рідкого краму. Юрба ставить Ісуса посередині, допоки Він творить чудеса, зцілює. Учні проходять увесь шлях, разом з досвідом бурі, досвідом смерті і пізнання Бога: «Хто це такий?»

 

Я часто хочу безпроблемного християнства, щоби дива змінювалися зціленнями, благословеннями, Божими дарами… Обурююся на Бога, коли приходять проблеми, бурі. Не хочу бути учнем.

 

Наступні два діалоги з учнем і книжником розширюють розуміння Божого запрошення. Ісус не має для нас комфорту, але пропонує життя. Що обираєш?

https://www.houstonapparels.com/