Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Жереб або Бог також нас обирає - Дабар - біблійний курс в Україні

Жереб або Бог також нас обирає
Спільнота Дабар

17 травня

Діян 1, 15-17. 20а. 20в-26

Тими днями Петро, ставши серед братів, а людей було бли­зь­ко ста двадцяти осіб, ска­зав: «Мужі-брати! Треба було, аби сповнилося Писання, яке провіщав Дух Святий устами Давида про Юду, який був провідником тих, які схо­пи­ли Ісуса, бо він був зарахований до нас, і на нього випав жереб цього служіння. І у книзі Псалмів написано: “Сторожування його нехай візь­ме інший!” Отже, треба, щоб один з тих мужів, які були з нами упродовж всьо­го часу, коли Господь Ісус пере­бував між нами, – почавши від хрещення Йоана і до дня, коли Він був вознесений від нас, – щоб один з них був разом із нами свід­ком Його воскресіння».І поставили двох: Йосифа, якого називали Варсавою, котрий був прозваний Юстом, і Маттія, та, помолившись, сказали: «Ти, Господи, який знаєш серця всіх, по­ка­жи, кого з цих двох Ти вибрав зайняти місце служіння і апос­тольства, від якого відпав Юда, щоби піти на своє місце!» І дали їм жереби. І випав жереб на Матія, якого й зараховано до одинадцятьох апостолів.

1. Петрові ідеться про сповенення Писання. Питання ставиться ним досить радикально – є лише один спосіб виконувати Писання – виконувати його повністю. Він не вдовільняється формулою “більш менш” як у Писанні. Так само дія апостола спрямована на сповнення числа апостолів після загибелі Юди. Здається наше життя є абсолютно неповним і ми з цим нічого не робимо, ми звикли жити в тотальній неповноті, а Петро свої слова і дії розпочинає з відновлення повноти.

2. Ісус точно знав, що серед його учнів є зрадник. Не наважуємося здогадуватися чи знав Він точно, що зрадником стане Юда, але точно знав, що буде зрадник. І незважаючи на це Ісус віддавав Себе апостолам повністю, серед яких був зрадник. І нас Він прийняв до Себе, точно знаючи, що ми зрадимо Його, пообіцявши більше не грішити, молитися якнайкраще… Грішити ми будемо, а от молитися – навряд. Тим не менше Ісус нас не відкидає. Чи можемо дозволити собі іще раз довіритися людині, яка зробила мені боляче? Як часто в сімейних сварках лунає фраза “ти знову за своє”, “я так і знав (знала)”… Зрадники, які не можуть примиритися зі зрадою своїх зрадників. Парадокс…

3. Вибір. Не лише ми обираємо Бога, обираючи вірити чи не вірити, але й Бог обирає нас, як у випадку з жеребом між Юстом та Маттієм. Тільки вибір відбувається постійно, і знаю, напевно, що Ви вже обрані.

https://www.houstonapparels.com/