Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Каблучка від Бога - Дабар - біблійний курс в Україні

Каблучка від Бога
Спільнота Дабар

Йн 8, 51-59

Того часу Ісус сказав юдеям: «Воістину, воістину кажу вам, що коли хто збереже Моє слово, не побачить смерті повік!» Тоді юдеї сказали Йому: «Тепер ми довідалися, що Ти маєш біса. І Авраам помер, і пророки, а Ти кажеш: “Коли хто збереже Моє слово, не скуштує смерті повік”. Хіба Ти більший від нашого батька Авраама, який помер? Та й пророки повмирали. Ким Ти себе самого робиш?» Ісус відповів: «Якщо Я буду прославляти себе самого, то слава Моя – ніщо. Це Мій Отець Мене прославляє, – Той, про кого ви кажете: “Він – наш Бог!”; ви Його не пізнали, Я ж Його знаю. І якщо Я скажу, що не знаю Його, то буду подібним до вас – неправдомовцем, але Я Його знаю та зберігаю Його слово. Авраам, ваш батько, розвеселився, що побачить Мій день – і побачив, і зрадів!» На це юдеї Йому сказали: «Ти не маєш ще й п’ятдесяти років, а вже бачив Авраама?» Ісус їм сказав: «Воістину, воістину кажу вам: Перш ніж був Авраам, – Я є!» Тоді схопили каміння, щоб кидати в Нього. Ісус же скрився і вийшов з храму.

Обручка від Бога. Один зі способів побачити, наскільки людина близько до Бога – це зробити їй комплімент. Тому що Бог живе і в нашій зачісці, і в перчику на нашому правому плечі. Сьогодні Ісус говорить про те, що Отець Його прославляє. А всі ми маємо бути Ісусами, тобто маємо бути прославленими вже тепер (Ісус вживає теперішній час). Тому наша прекрасність – як обручка на безіменному пальці: якщо будемо залишати її десь вдома під ліжком, це означатиме, що хочемо зрадити Тому, чия вона, якщо будемо віддавати її, кажучи, що не можемо прийняти такий подарунок, автоматично будемо відмовлятися вийти заміж за Того, хто цей подарунок робить.

Веселий Авраам. Коли Ісус говорить про те, що Авраам побачив Його день і зрадів, уявляю собі дідуся, який зривається з місця і танцює від радості. Бо по-іншому Ісусом радіти неможливо. Авраам – батько віри, це наша віра, яка, можливо, вже пережила багато. Але чи радіє наш Авраам, тільки почувши ім’я Ісуса? Бо мій Авраам часто згадує про якісь заборони і бар’єри, гріхи і випробування, зціплює зуби, розповідає собі, як треба бути сильним, як треба вистояти всі випробування. А має просто зриватися з місця і починати танцювати. Бо Ісус більший за будь-які випробування, за будь-які бар’єри і заборони. Чи танцює твій Авраам?

«Воістину, воістину кажу вам: Перш ніж був Авраам, – Я є!»Можливо, у всіх наших проблемах нам просто варто пам’ятати цю фразу. Ісус був раніше, ніж будь-які наші проблеми чи радощі, що він перший і вищий за будь-що. Над відмовою коханих, над розбитою чашкою, над загубленим гаманцем, над балконами сусідів, над медом на краю ложечки, над пом’ятою запискою, над порошком, що закінчується, над весняними бруньками, над дрелькою на восьмому поверсі, над квитками в театр, над м’ятою зверху на запіканці, над 126 поверхом і над нашими сльозами є погляд Бога. Він завжди там був. Він завжди там буде. Тому можете знайти хоч одну причину не танцювати?

Хмарка інтересів
https://www.houstonapparels.com/