Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Перейдіть догори

Догори

Сходинки до щастя - Дабар - біблійний курс в Україні

Сходинки до щастя
Спільнота Дабар

1 литоспада Мт.5: 1-12

1 Побачивши ж народ, зійшов на гору. І коли він сів, підійшли до нього його учні; 2 а він, відкривши уста, почав навчати їх: 3 “Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне. 4 Блаженні тихі, бо вони успадкують землю. 5 Блаженні засмучені, бо будуть утішені. 6 Блаженні голодні та спраглі справедливості, бо вони наситяться. 7 Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя. 8 Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога. 9 Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться. 10 Блаженні переслідувані за правду, бо їхнє Царство Небесне. 11 Блаженні ви, коли вас будуть зневажати, гонити та виговорювати всяке лихо на вас, обмовляючи мене ради. 12 Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика на небі; так бо переслідували пророків, які були перед вами.

Є учитель – Ісус, і учні. Коли ми прагнемо знань, настанов, розвитку, то шукаємо і йдемо до вчителя, наставника, духовного отця, щоб нас настановив на шлях  істинний, поділився своїм досвідом, знаннями. Він для нас як добрий батько, що дає вказівку в нове життя, в доросле життя. Учні підійшли до Ісуса, бо мали потребу в навчанні.

Чого ж Ісус їх навчав? Показав дорогу до щастя, бо блаженство іншими словами перекладається як щастя. Можемо поглянути на якому рівні щастя ми зараз перебуваємо. Ніби по сходах маємо піднятися до небес радості!

«Блаженні вбогі духом, бо їхнє Царство Небесне». Хто вони убогі духом? Можливо маємо відмовитись від амбіцій, гордині, визнати свою слабкість, попросити про допомогу. Ісус говорить, що в убогості маємо щастя. Натомість ми звикли, що в достатку є щастя. Ця  Ісусова вказівка суперечить з нашими уявленнями про нинішнє життя, де править «комфорт».

«Ті хто плаче» — хто бачить свою гріховність, взамін будуть втішені,  їм буде прощено гріхи.

«Лагідні», хто подолав свій бунт, і має мужність стати в смиренні перед Ісусом «отримають землю». Ґрунт, де зможуть її обробляти і вирощувати плоди на славу Божу. Ти станеш тією землею, яка принесе добрий врожай.

«Голодні». Можливо хтось, хто має потребу в їжі, але не в тілесній, а духовній. Та їжа, яка збагачує тебе з середини і насичує Святим Духом. Власне йдеться про голод за Словом Божим, що насичує, дає життя. Щасливий ти, коли усвідомлюєш свій духовний голод.

«Милосердні» приймають слабкості інших людей, і свої власні. Можемо відкрити в собі любов до ближнього…

«Чисті серцем» — який ти насправді, які помисли маєш? Чи вони чисті? Чи ти є прозорий для ближніх чи повний всіляких замовчувань? Відкрийся, стань чистий – будеш щасливим.

«Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть.  Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне. Блаженні ви, як ганьбити та гнати вас будуть, і будуть облудно на вас наговорювати всяке слово лихе ради Мене. Радійте та веселіться, нагорода бо ваша велика на небесах! Бо так гнали й пророків, що були перед вами».

Як бачимо, чим далі вверх тим складніше йти. Всього 9 сходинок, 9 блаженств. А на якій сходинці блаженств ти перебуваєш зараз?

https://www.houstonapparels.com/